Border BT-027 1/35 Ölçek, T-34/85 Tankı, 112 Plant, Metal Namlu ve 5 Resin Figürlü, Plastik Model Kiti (BRDBT027)

Fiyat : ₺2.466,45(KDV Dahil)
Stok Miktarı : 11
Barkod : 6971995748373
sezon kodu
Ölçek : 1/35 ÖLÇEK

 

İçindekiler

  • Plastik parçalar
  • Dekal
  • Yapım kılavuzu
  • Photo etching
 

Özellikleri

  • Yüksek Detay Seviyesi: Özellikle zırhlı araçlarda perçinler, kaynak izleri, motor detayları gibi ince ayrıntılar özenle işlenmiştir.
  • Kaliteli Kalıp ve Plastik Malzeme: Kalıplar net ve temizdir; çapak ve deformasyon nadirdir. Plastik kalitesi, kolay kesim ve zımpara için uygundur.
  • Hareketli Parçalar: Birçok tank modelinde döner kule, hareketli palet ve süspansiyon detayları bulunur.
  • Foto-Çizim (PE) Parçalar: Bazı modellerde ince detaylar için pirinçten üretilmiş foto-çizim parçalar yer alır.
  • Figür Desteği: Zırhlı araçlarla uyumlu figürler içeren kitler de mevcuttur. Figürlerdeki yüz detayları ve üniforma kıvrımları oldukça gerçekçidir.
  • Kolay Uyum: Parçaların birbiriyle uyumu genellikle başarılıdır. Deneyimli modelciler için hızlı montaj sağlarken, yeni başlayanlar için de ekstra zorluk çıkarmaz.
  • Tarihsel Doğruluk: Ürünler genellikle 2. Dünya Savaşı, modern dönem ya da spesifik çatışmalardan referans alınarak üretilir ve tarihsel açıdan doğru detaylara sahiptir.
  • Dekal ve Alternatif Seçenekler: Tek bir model için birden fazla ülke/üniteye ait çıkartmalar sunulabilir. Bu sayede farklı versiyonlar yapılabilir.
  • Modern Tasarım Yaklaşımı: Yeni çıkan kitlerde 3D modelleme ve CAD teknolojileriyle tasarlanmış parçalar kullanılır.
  • Kutu Tasarımı ve İçeriği: Kutuların görselleri dikkat çekici olup, içeriğinde net talimat kitapçığı, boya önerileri ve gerekirse yapı şemaları yer alır.
 
Hobbytime Model Bilgisi

1920'lerde ve özellikle 1930'larda Kızıl Ordu, karakollarını genişletme ve başta zırhlı silahlar olmak üzere teknik silahlarla zenginleşme açısından hızlı bir gelişme gösterdi. Yine de piyade, Kızıl Ordu'nun birincil ve sayıca en büyük unsuruydu. Bu tür silahların yoğun niceliksel gelişimi 1929/1930 döneminde başladı. 1939'da, Polonya'ya yönelik saldırıdan önce bile, Sovyet piyadesi 173 tümene (tüfek tümenleri olarak adlandırılır) ayrılmıştı ve bunların çoğu 43 kolorduda toplanmıştı. 1939'daki Eylül harekâtından sonra bu sayının daha da arttığını eklemek gerekir. 1941'deki Sovyet tüfek tümeni, üç tüfek alayından (her biri üç tabur), bir topçu alayından, bir tanksavar ve uçaksavar topçu tümeninden ve keşif ve iletişim taburlarından oluşuyordu. Toplamda yaklaşık 14.500 kişiden oluşuyordu. Ancak 1945 yılına gelindiğinde bu konum önemli değişikliklere uğradı ve üç piyade alayı, üç alaydan oluşan bir topçu tugayı, kundağı motorlu topçu filosu ve tanksavar, uçaksavar silahları veya haberleşme sistemleri de dahil olmak üzere birçok destek biriminden oluşan yaklaşık 11.500-12.000 kişilik bir tümene dönüştü. Piyade birliklerinin makineli tüfeklerle doluluğu da önemli ölçüde arttı - örneğin APsZ 41 ve daha sonra APsZ 43 hafif makineli tüfeklerle.

T-34, İkinci Dünya Savaşı ve sonrası dönemde üretilen bir Sovyet orta tankıydı.

İlk prototipler 1937-1940 yılları arasında üretildi ve SSCB'de seri üretim 1940-1957 yılları arasında gerçekleştirildi. Bu tipten yaklaşık 84.000 araç üretildi ve bu da T-34'ü tarihin en çok üretilen tanklarından biri haline getiriyor! Tahrik, 500 beygir gücünde tek motorlu bir V-2-34 ile sağlanıyordu . Aracın uzunluğu - T34/76 versiyonunda - 6,68 m, genişliği ise 3 metreydi. Silahlanma, 76,2 mm F-34 topu ve iki adet 7,62 mm DT makineli tüfekten oluşuyordu. T-34/85 versiyonundaki ana silahlanma ise 85 mm ZIS-S-53 topuydu.

T-34, şüphesiz hem II. Dünya Savaşı hem de genel olarak askeri tarihin en ünlü tanklarından biridir ve Üçüncü Reich ile savaşta Sovyetlerin zaferinin özel bir sembolünü temsil eder. Araç, Kızıl Ordu'nun ihtiyaçları doğrultusunda, BT serisindeki (BT-5 ve BT-7) takip tanklarının ve aynı zamanda T-26 tankının halefi olarak geliştirildi. Araç üzerindeki çalışmalar 1937'de Harkov'daki Buhar Makinesi Fabrikası'ndaki özel bir tasarım ofisinde başladı. Başlangıçta çalışmalar Müh. Adolf Dik tarafından yönetildi (yeni aracın ilk çizimlerini de o çizdi) ve Sovyet güvenlik yetkilileri tarafından tutuklanmasının ardından Mikhail Koszkin çalışmaları yönetti. Başlangıçta araç A-20 olarak adlandırıldı. Ancak, ana silahı 76,2 mm top ve çok daha kalın ön zırh olan ikinci bir prototip (A-32) hızla inşa edildi. Nihayet üretime alınan prototip bu son prototipti. Hizmete girdiğinde TT-34'ün birçok açıdan oldukça başarılı bir tank olduğu varsayılabilir. 1940'ta olduğu gibi, oldukça güçlü bir silaha, eğimli zırh plakalarına dayanan iyi profilli bir zırha ve çok yüksek hareket kabiliyeti ve arazi sürüş özelliklerine sahipti. Dezavantajları arasında aracın çok zayıf ergonomisi veya ilk üretim partilerinde kullanılan zayıf optikler yer alıyor. Bu eksikliklere rağmen, T-34 Doğu Cephesi'nde ortaya çıktığında, Alman birlikleri büyük bir sürpriz yaşadı. T-34'ün yüksek genel notu ve muharebe değerleri, seri üretimini belirledi ve 1942-1945 çatışmaları sırasında Kızıl Ordu'nun temel tankı haline gelmesini sağladı. Ayrıca, yapıda daha fazla iyileştirmeye yol açtı; örneğin 1942'de yeni bir altıgen kule ortaya çıktı ve komutan kupolası ile mürettebatın çalışma kalitesini artırdı. Motor ve şanzıman da geliştirildi. Ancak 1944'te, tamamen yeni üç kişilik taret ve 85 mm'lik top şeklindeki ana silahıyla T-34/85 modeli hizmete girdi. T-34 tankı, 1941-1945 yılları arasında Doğu Cephesi'nde Kızıl Ordu ile Wehrmacht arasında gerçekleşen neredeyse tüm büyük muharebelerde yer aldı: Moskova Muharebesi'nden başlayarak Stalingrad ve Kursk Muharebeleri, Bagration Harekâtı ve Berlin'in ele geçirilmesi. 1945'ten sonra T-34 tankı hizmetteydi ve aynı zamanda SSCB dışında Çekoslovakya, Polonya, Doğu Almanya, Macaristan ve Suriye gibi ülkelere de yaygın olarak ihraç edildi.

Kılavuz
Ölçek
1/35 ÖLÇEK
STOK DURUMU
YENI
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR