Trumpeter 00418 1/35 Ölçek Amerikan Askerleri Irak'ta (2005) Figürleri Plastik Model Kiti (TP00418)

Marka : TRUMPETER
Fiyat : ₺438,98(KDV Dahil)
Stok Miktarı : 9
Barkod : 6924007788041

sezon kodu

Ölçek : 1/35 ÖLÇEK


Trumpeter 00418 1/35 Ölçek Amerikan Askerleri Irak'ta (2005) Figürleri Plastik Model Kiti

Marka: Trumpeter
Stok Kodu: TP00418
Ölçek: 1/35 (Gerçeğinin 35 kez küçültülmüş modelidir)
Tipi: Model kit (yapıştırarak birleştirmek ve boyamak gerekir)
Malzeme: Plastik


Amerikan Askerleri Irak'ta Maketi İçindekiler

  • Plastik enjeksiyon parçalar
  • Montaj Kılavuzu(Kutu üzerinde)

Amerikan Askerleri Irak'ta Maketi Özellikleri

  • Plastik parçalardan oluşmaktadır.
  • Parçaları yerinden çıkarmak için çerçeve makası kullanınız.
  • Parçalardaki çapakları temizlemek için maket bıçağı ve zımpara kullanınız.
  • Parçalar arası oluşacak boşlukları dolgu malzemesi (Putty) ile doldurun ve zımparalayınız.
  • Kutu içinden yapıştırıcı ve boya çıkmamaktadır.
  • İçerisindeki montaj kılavuzu ile gerekli birleştirme işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Kılavuzda belirtilen renklerle boyamanız tavsiye edilir.

BU ÜRÜNÜ BİTİRMEK İÇİN İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELERİ SAYFANIN EN ALTINDA BULABİLİRSİNİZ


Hobbytime Yorumu

Amerika Birleşik Devletleri Silahlı Kuvvetleri ), yaklaşık 1,36 milyon kişilik aktif kadrosu ve 2018 yılı 686 milyar dolarlık bütçesiyle şu anda dünyanın en güçlü ve güçlü birlikleridir. Bunların en önemli bileşenlerinden biri de kara ordusu yani Birleşik Devletlerdir. 2017 yılında 476.000 askerin görev yaptığı Devlet Ordusu. Kara kuvvetlerinde en çok sayıda ordu türü elbette piyadedir - öncelikle motorlu ve mekanize. Teorik olarak tümenlere atanmıştır, ancak pratikte çoğunlukla Tugay Savaş Ekibi bünyesinde faaliyet göstermektedir. Piyade birimleri, diğerlerinin yanı sıra üç piyade taburu ve destek birimlerinden oluşan klasik Piyade Tugayı Savaş Ekibine bölünmüştür. 2014 yılında yaklaşık 4.400 kişiden ve üç motorlu piyade taburu ve destek birimlerinden oluşan Stryker araçlarındaki bir piyade tugayından (Stryker Tugayı Savaş Ekibi) oluşuyordu. 2014 yılında 4.500 civarında asker ve çeşitli versiyonlarda 307 Styker aracı bulunuyordu. Amerikan piyadeleri ayrıca Zırhlı Tugay Muharebe Ekibinde, şirketlerde ve mekanize piyade taburlarında görev yapıyor. Amerikan piyadelerinin ana atış silahları 5,56 mm M16 ve M4 tüfeklerdir. İlginç bir gerçek olarak, özel (Özel E1) ABD Ordusunun yıllık yaklaşık 20.200 dolar, 2 yıllık deneyime sahip çavuşun (Çavuş E5) ise yaklaşık 28.700 dolar kazandığı söylenebilir. Bunlar temel maaşlardır; herhangi bir ödenek veya ikramiye yoktur.

İkinci Basra Körfezi Savaşı ( 2003'te Irak'ın işgali ) resmi olarak 19 Mart 2003'te başladı ve ABD Başkanı George W. Bush Jr.'ın 1 Mayıs 2003'te yaptığı bir konuşmayla resmen sona erdi. Bununla birlikte, Amerikan birliklerinin ve onları destekleyen ülkeler 2011 yılına kadar resmi olarak Irak'ta kaldı. Çatışmanın ana nedeni, ABD'nin Irak'a ait olduğu iddia edilen kitle imha silahlarını imha etme arzusu ve ülkenin özellikle popüler ve önemli bir slogan olan uluslararası terörizmi desteklediği iddiasıydı. 11 Eylül 2001'deki trajik saldırının ardından ABD vatandaşı için. Bu savaş sırasında barikatın bir tarafında, birkaç ülkenin (Polonya dahil) güçlerinden oluşan Irak karşıtı koalisyonun birlikleri duruyordu, ancak esas olarak Amerika Birleşik Devletleri'nden, Mart-Nisan 2003 döneminde toplam yaklaşık. 200.000. Zamanla bu kuvvetlerin sayısı değişti. Rakipleri ise 350.000-380.000 asker olduğu tahmin edilen Irak kuvvetleriydi. O halde paradoksal olarak Irak kuvvetleri sayıca avantajlıydı, ancak savaş sanatının diğer seviyelerinde açıkça koalisyon güçlerinden daha aşağıydılar. Birinci Körfez Savaşı'nın aksine, koalisyon kuvvetlerinin komutanlığı, öncelikle kendi kuvvetlerinin teknolojik ilerlemesine, sürpriz ve hareket hızına odaklanarak, karada ve havada eş zamanlı çok yoğun operasyonlar yürütmeye karar verdi. Operasyonun asıl amacı, koalisyon birliklerinin Irak'ın derinliklerine şiddetli bir baskın yapması sonucu Bağdat'ı ele geçirmekti. Savaşın oldukça hareketli olduğu bu aşamada, koalisyon birliklerinin büyük şehirleri atlayarak Basra'nın önemli şehirlerini istisna ettiğini eklemekte fayda var. Saldırının başlamasından sonraki 21 gün içinde koalisyon birlikleri Bağdat'a ulaştı ve 9 Nisan 2003'te Irak'ın başkenti resmen koalisyon güçlerinin eline geçti. Savaşa tamamen askeri açıdan bakıldığında, koalisyon güçlerinin çok hızlı ve minimum kayıpla tam bir başarısıyla sonuçlandı. Ancak siyasi açıdan bakıldığında bunun tartışmalı bir zafer olduğu ortaya çıktı ve dahası, Amerikan birliklerini Irak'ta uzun vadeli istikrar faaliyetlerine dahil etti; bunun hem insani hem de ekonomik maliyeti muhtemelen Irak'ın maliyetini aştı. Mart-Nisan 2003 operasyonu.


Trumpeter Hakkında

Statik plastik model kitlerinin profesyonel bir üreticisi olan Yatai Electric Appliances Co, Ltd., uzun yıllar süren sıkı çalışmaların ardından dünyaca ünlü bir modelleme şirketi ve markası haline geldi. Sürekli gelişmek ve en iyi ürünleri yapmak şirketin çalışma felsefesi ve sorumluluğudur.
Trumpeter, Yatai Electric Appliances Co.'nun markalarından biridir; Gelişmiş ekipmanlara, standart yönetime sahip ve birçok kimlik doğrulamasını geçen Ltd. Profesyonel grup, yüksek teknik ve katı tutum ile dünyanın her yerindeki modelleyicilere hizmet etmek için giderek daha iyi ürünler yayınlayacağız.


Ölçek
1/35 ÖLÇEK
STOK DURUMU
YENI
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR