Meng PS-004 1/700 Ölçek Amerikan U.S.S. Missouri (BB-63) Savaş Gemisi, Plastik Model Kiti (MEPS004)

Marka : MENG
Fiyat : ₺1.665,89(KDV Dahil)
Stok Miktarı : 10
Barkod : 6924007485384

sezon kodu

Ölçek : 1/700 ÖLÇEK

Meng PS-004 1/700 Ölçek Amerikan U.S.S. Missouri (BB-63) Savaş Gemisi, Plastik Model Kiti

Marka: Meng
Stok Kodu: MEPS004
Ölçek: 1/700 (Gerçeğinin 1/700 kez küçültülmüş modelidir)
Tipi: Model kit (birleştirmek ve boyamak gerekir)
Malzeme: Plastik

1/700 Amerikan U.S.S. Missouri Gemi Maketi İçindekiler

  • Plastik enjeksiyon parçalar
  • Dekal
  • Montaj Kılavuzu
 

Maket Özellikleri

  • Plastik parçalardan oluşmaktadır.
  • Parçaları yerinden çıkarmak için çerçeve makası kullanınız.
  • Parçalardaki çapakları temizlemek için maket bıçağı ve zımpara kullanınız.
  • Parçalar arası oluşacak boşlukları dolgu malzemesi (Putty) ile doldurun ve zımparalayınız.
  • Kutu içinden yapıştırıcı ve boya çıkmamaktadır.
  • İçerisindeki montaj kılavuzu ile gerekli birleştirme işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Kılavuzda belirtilen renklerle boyamanız tavsiye edilir.
 

BU ÜRÜNÜ BİTİRMEK İÇİN İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELERİ SAYFANIN EN ALTINDA BULABİLİRSİNİZ

 
Hobbytime Yorumu

SS Missouri (BB-63), 1941'de indirilen, Ocak 1944'te denize indirilen ve Haziran 1944'te ABD Donanması'nda hizmete giren bir Amerikan savaş gemisiydi. Geminin uzunluğu 270,4 m, genişliği 33 m idi ve tam deplasmanı - fırlatma zamanı - 58.400 ton. USS Missouri savaş gemisinin en yüksek hızı 33 knot'a kadar çıktı. Fırlatma sırasındaki ana silah, her biri üç toptan oluşan üç taretteki 9.406 mm'lik toplardan oluşuyordu ve ikincil silahlanma esas olarak 20.127 mm'lik toplardan oluşuyordu.
USS Missouri, sipariş edilen altı Iowa sınıfı zırhlıdan üçüncüsüydü. Montana sınıfı savaş gemisi inşa programının başarısız olmasıyla birlikte, Iowa sınıfı savaş gemilerinin ABD Donanması için fırlatılan son gemiler olduğu ortaya çıktı. Herhangi bir mali veya yer değiştirme sınırlaması olmadan inşa edildikleri için, aynı zamanda İkinci Dünya Savaşı'nın teknolojik açıdan en gelişmiş Amerikan zırhlıları oldukları da ortaya çıktı. Başından beri, uçak gemileri için ana taşıyıcı gemiler olarak inşa edildiler ve yüksek azami hıza büyük önem verdiler; bu da Iowa sınıfı zırhlıları diğer Amerikan zırhlılarından çok daha hızlı hale getirdi. Ayrıca özenle hazırlanmış zırhlara ve yeni 406 mm Mk. Daha geniş etkili atış menziline sahip VII. USS Missouri (BB-63), İkinci Dünya Savaşı'na katılımına Aralık 1944'te Atlantik limanlarından Hawaii'ye feribotla başladı. Ocak 1945 gibi erken bir tarihte, Iwo-Jima'daki ABD Deniz Piyadelerini topçularıyla destekledi. Bu yılın mart ayında USS Missouri, Japon Adaları'ndaki hedeflere uçaklarıyla saldıran bir uçak gemisi ekibi için kalkan gemisi görevi gördü. Nisan ayında Okinawa bölgesindeki faaliyetlere destek verdi. Savaş gemisi, 2. Dünya Savaşı'ndaki operasyonlarını çok görkemli ve temsili bir şekilde tamamladı - 2 Eylül 1945'te Japonya temsilcilerinin ülkelerinin koşulsuz teslim olma eylemini imzaladığı gemideydi. Gemi ayrıca, savaş gemisinde aktif rol aldı. Kore Savaşı (1950-1953). Ancak 1956'da rezerve yerleştirildi. 1980'lerde, daha önce kapsamlı bir modernizasyondan geçerek hat hizmetine geri döndü. Modern elektronik ve yangın kontrol sistemlerinin kurulumunun yanı sıra Tomahawk ve Harpoon roketatarları ile Phalanx uçaksavar sistemlerinin kurulumunu da içeriyordu. Savaş gemisi aynı zamanda yerleşik helikopterlerin hedef aramasına da uyarlandı. Bu şekilde modernize edilen gemi, 1987 yılında İran-Irak savaşının son aşamasında Basra Körfezi bölgesindeki tankerlerin korunmasında aktif rol aldı. Irak'taki hedeflere roketler ve yerleşik toplar ateşleyerek Çöl Fırtınası Harekatı'nda (1990-1991) aktif rol almak üzere 1990 yılında bu sulara döndü. Nihayet 1992 yılında gemi hizmet dışı bırakıldı. Şu anda Hawaii'de müze gemisi olarak hizmet veriyor.

 

Meng Model Hakkında

2011 yılında kurulan MENG, artık dünyaca ünlü bir hobi ürünleri markasıdır. MENG markası üç şirket tarafından desteklenmektedir: Ana şirket Rui Ye Century (Shenzhen) Hobby Co., Ltd. ve onun tamamına sahip olduğu iki yan kuruluşu, Rui Ye Century (Beijing) Trading Co., Ltd. ve Rui Ye International Co. , Ltd. (Hong Kong).
MENG'in ürün yelpazesi başlangıçta silahlı pikaplardan mevcut tanklara, uçaklara, gemilere, sivil araçlara, figür ve malzeme modellerine, hatta alet ve boyalara kadar genişledi. Gerçek nesnelerin ölçümlerini santim santim alıyor, adım adım tasarımlar yapıyor ve tekrar tekrar deneme çekimleri gerçekleştiriyorlar. Hammaddeden paketlemeye kadar en iyiyi elde etmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Aynı zamanda modellik camiasının geleceği konusunda endişe duyuyorlar. Çocukları hobi dünyasına yönlendirmek için onlara özel olarak tasarlanmış çizgi film serilerine başladılar. Ayrıca dünyanın her yerinde çeşitli model yarışmaları düzenliyor ve modellik etkinliklerine destek veriyorlar.

Ölçek
1/700 ÖLÇEK
STOK DURUMU
YENI
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR