HobbyBoss 81732 1/48 Ölçek P-61C Black Widow, Savaş Uçağı Plastik Model Kiti (HOB81732)

Marka : HOBBYBOSS
Fiyat : ₺1.770,01(KDV Dahil)
Stok Miktarı : 3
Barkod : 6924007789284

sezon kodu

Ölçek : 1/48 ÖLÇEK


HobbyBoss 81732 1/48 Ölçek P-61C Black Widow, Savaş Uçağı Plastik Model Kiti

Marka: HobbyBoss
Stok Kodu: HOB81732
Ürün Ebatları: 31,83 x 42 cm.
Ölçek: 1/48 (Gerçeğinin 48 kez küçültülmüş modelidir)
Tipi: Demonte kit (birleştirmek ve boyamak gerekir)
Malzeme: Plastik


P-61C Black Widow Maketi İçindekiler

  • Plastik enjeksiyon parçalar
  • Dekal
  • Montaj Kılavuzu

P-61C Black Widow Maketi Özellikleri

  • Demonte plastik parçalardan oluşmaktadır.
  • Parçaları yerinden çıkarmak için çerçeve makası kullanınız.
  • Parçalardaki çapakları temizlemek için maket bıçağı ve zımpara kullanınız.
  • Parçalar arası oluşacak boşlukları dolgu malzemesi (Putty) ile doldurun ve zımparalayınız.
  • Kutu içinden yapıştırıcı ve boya çıkmamaktadır.
  • İçerisindeki montaj kılavuzu ile gerekli birleştirme işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Kılavuzda belirtilen renklerle boyamanız tavsiye edilir.

BU ÜRÜNÜ BİTİRMEK İÇİN İHTİYACINIZ OLAN MALZEMELERİ SAYFANIN EN ALTINDA BULABİLİRSİNİZ


Hobbytime Yorumu

Her ülkenin Hava Kuvvetleri gece bombardımanına dikkat etmeye başladığından beri bombalama her zamankinden daha etkili hale geldi. Gece bombalamasına karşı savaşmak için bir dizi gece savaş uçağı devreye alındı. Amerikalılar 1940'ta gece savaş uçağı programına başladı. Ordu, ilk 45 P-61 Black Widow Ekim 1943'te aktif hizmete girene kadar Japonlarla savaşmak için P-70 Havoc ve Beaufighter'ı kullandı. Ancak hem P-61A hem de P-61B'nin azami hız ve operasyonel hizmet tavanında eksiklik olduğu hissedildi. Performansı artırmak için iki yeni, daha güçlü Pratt & Whitney R-2800C motoru uygulandı. Güçteki bu artışla birlikte, azami hız ve rakım 430 mil/saat'e ve 30.000 fit'e çıkarıldı. P-61C'deki diğer bir değişiklik de geniş kirişli pervaneler ve P-61C'nin çok daha sıkı dönmesine ve hedeflerin aşılmasını önlemesine olanak tanıyan özel "avcı frenleri" idi.

Northrop P-61, kara üslerinden görev yapmak üzere uyarlanmış, üç koltuklu, çift motorlu, geri çekilebilir iniş takımlarına sahip, iki çubuklu orta kanatlı bir uçaktı. Prototipin uçuşu Mayıs 1942'de gerçekleşti. Uçak tamamen metalden, başlangıçta magnezyum alaşımlarından, daha sonra duraluminden yapıldı. Yarım kabuk kirişli gövdeler metal çerçevelerle güçlendirildi. Orta gövdede bulunan mürettebat kabini üç kişilik bir mürettebatı barındırıyordu. Pilot ön kısımda oturuyordu, ardından güverte nişancısı ve son olarak da radar operatörü geliyordu. Taretsiz versiyonlarda, radar operatörü topçunun kokpitine taşınmıştı ve arkada fazladan bir koltuk vardı. Kabinin tamamı zırhlıydı. P-61, 10 km menzile sahip bir SCR-720 hava radarını aldı, gövdenin burun kısmına yerleştirildi ve kendine yabancı tanımlaması için bir IFF cihazına bağlandı. Radar göstergeleri, gövdenin arkasında oturan radar operatörünün kokpitinden alındı. Silahlanma, uçağın tüm versiyonlarında bulunmayan uzaktan kumandalı bir tarete monte edilmiş dört adet 12,7 mm'lik makineli tüfek ve gövdeye monte edilmiş dört adet 20 mm'lik toptan oluşuyordu. Her mürettebat üyesinin bir görüşü vardı; pilot, düşmanın uçuş yönü kendi uçağının uçuşuyla çakıştığında, tipik savaş saldırılarında bunu kullandı. Diğer durumlarda yangın, aynı zamanda atış kulesi operatörü olan güverte topçusu tarafından ateşlendi. Arkadan gelebilecek bir saldırıya karşı savunma yapılması gerekiyorsa atıcının görevleri ve atış kulesinin operasyonu radar operatörü tarafından üstleniliyordu. Ayrıca ağırlıklı olarak Avrupa'da faaliyet gösteren bazı makineler bomba, güdümsüz roket veya napalm tankları kullanarak saldırı eylemleri gerçekleştirdi. Teknik veriler: uzunluk: 15,11 m, kanat açıklığı: 20,12 m, yükseklik: 4,47 m, maksimum hız: 589 km/s, tırmanma hızı: 112,9 m/s, maksimum menzil: 3060 km, pratik tavan: 10600 m, silahlar: Sabit - 4 12,7 mm M2 makineli tüfekler ve 4 adet 20 mm Hispano topu, askı - 2880 kg'lık bombalar veya 6 adet 127 mm HVAR füze rampası için.


HobbyBoss Hakkında

Statik plastik model kitlerinin profesyonel bir üreticisi olan Yatai Electric Appliances Co, Ltd., uzun yıllar süren sıkı çalışmaların ardından dünyaca ünlü bir modelleme şirketi ve markası haline geldi. Sürekli gelişmek ve en iyi ürünleri yapmak şirketin çalışma felsefesi ve sorumluluğudur.
HobbyBoss, Yatai Electric Appliances Co.'nun markalarından biridir; Gelişmiş ekipmanlara, standart yönetime sahip ve birçok kimlik doğrulamasını geçen Ltd. Profesyonel grup, yüksek teknik ve katı tutum ile dünyanın her yerindeki modelleyicilere hizmet etmek için giderek daha iyi ürünler yayınlayacağız.


Maket Yapım Kılavuzu
Ölçek
1/48 ÖLÇEK
STOK DURUMU
YENI
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR